24.4 C
Malaysia
Tuesday, October 26, 2021

Caprice Baran Mudah Marah Dan Emosi Rupanya Sebab…

Siapa tak kenal Caprice?Beliau selalu menyelesaikan isu isu panas secara tidak langsung memang terkenal dengan trademarks ‘bangbangbang’

Sejak kontroversi pergaduhan Caprice dengan Ebit Lew beliau mengakui emosi menjadi tidak stabil dan mudah emosi tidak seperti kebiasaan.

Walaubagaimanapon beliau langsung tidak menyangka perubahan emosi dan sifat baran dalam dirinya selama ini berpunca daripada penyakit hipertiroid.

Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 33, yang dimasukkan ke pusat perubatan di sini, Isnin lalu akan dirawat selama seminggu bagi memantau keadaan kesihatannya.

“Siapa sangka perasaan dan emosi bercampur baur serta baran yang selama ini disangkakan berpunca daripada ‘anxiety’ rupa-rupanya kesan dari hipertiroid.

Hipertiroid atau hipertoroidisme adalah penyakit di mana kadar hormon tiroid terlalu tinggi di dalam tubuh.

Ia mendatangkan gejala jantung berdebar, tangan menggeletar dan berat badan turun mendadak.

Sejak 4hari yg lalu Caprice ada memuatnaik status di Instagram beliau ke hospital untuk menerima rawatan dinamun masih aktif di laman sosial Instagram.

Dan beliau masih tegas dengan isu melawan Sexual Harrasment seperti yg beliau perjuangkan sebelom ini walaupon beliau teruk dikecam.

Terdahulu, Caprice berdepan detik cemas apabila tiba-tiba sukar untuk bercakap seakan-akan mengalami serangan jantung dan separuh badannya seperti diserang angin ahmar, kira-kira jam 8 pagi, Isnin lalu.

Semoga Caprice cepat sembuh dan semakin sihat untuk berjuang.

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini